Zimski dnevi v Trbižu:
Popolna kombinacija med smučanjem in tradicijo
Ko se veličastne Višarje pri Trbižu prvič odenejo v sneg, to pomeni, da je zimska sezona v Furlaniji - Julijski krajini pred vrati. Tudi to sezono so smučarska središča v regiji usmerjena v družine: otroci do 10. leta vse leto smučajo brezplačno! Več informacij je na voljo tukaj!
Pogled na Svete Višarje pri Trbižu. ©Promoturismo FVG
Največje smučarsko področje dežele Furlanije Julijske Krajine se nahaja v okolici Trbiža - na skrajnem severozahodu Italije, ob avstrijski in slovenski meji. Gostom ponuja 25 km zasneženih smučarskih prog, najbolj slavna med katerimi je “Di Prampero”. Po tej 4 km dolgi progi se boste v eni sapi lahko spustili iz vrha Višarij, ki so pomembno marijansko svetišče in romarsko središče, do katerega morajo romarji iz doline narediti približno 1000 višinskih metrov. Proga dvakrat tedensko omogoča tudi nočno smučanje. Na bližnjem visokogorskem smučišču Sella Nevea, ki se nahaja na višini od 1100 do preko 2100 metrov, boste smučali lahko do pozne pomladi.
Sv. Višarje. ©Promoturismo FVG
Pasja vleka. ©Valdemarin
Blizu Sv. Višarij. ©C. Beltrame
To pa še ni vse!
V okolici Trbiža pa boste na svoj računi prišli tudi ljubitelji teka na smučeh. V čudoviti naravi doline Zajzere boste namreč lahko uživali v 40 kilometrih tekaških prog.
V naravnem parku Parco delle Prealpi Giulie preko celotne zimske sezone organizirajo številne izlete, na katerih boste lahko opazovali prekrasno pokrajino, se sprehajali ali celo krpljali.
Več kot samo smučanje! V mednarodni šoli pasje vleke v Trbižu lahko spoznate čudovite štirinožne prijatelje in z njimi doživite očarljive pustolovščine na snegu.

Gorsko smučanje na Sella Nevei. ©Pentaphoto
Več na: PromoTurismo FVG
X