PIANCAVALLO,
SMUČANJE IN ŠE VELIKO VEČ!
Piancavallo je priljubljeno smučišče v gorah pokrajine Pordenone. Smučišča obdajajo naselje, v katerem so posamezne četrti povezane v živahno turistično vas, zgrajeno v značilnem alpskem slogu, ki se harmonično vklaplja v naravno okolje . Piancavallu je uspelo ustvariti "mladostno" podobo s številnimi in raznovrstnimi dogodki na visoki ravni, povezanimi s smučanjem po dobro urejenih progah, ki se jih lahko razveselijo otroci, mladina, pa tudi ostali obiskovalci. Nenazadnje pa kot pika na i te gore zagotavljajo predstavo, ob kateri vam bo zastal dih: zaradi bližine ravnine od najvišjih vrhov Piancavalla boste lahko namreč med smučanjem uživali v razgledu na beneško laguno in Jadransko morje. Skladno nasprotje med snegom in morjem daje tem zasneženim gorskim vrhovom poseben čar!
Panoramska slika na smučišču Piancavallo. ©Promoturismo FVG
PROGE IN NAPRAVE
Navdušencem je tu na voljo 17 km smučarskih prog s popolno garancijo snega na smučiščih s programiranim zasneževanjem, kjer bodo lahko uživali med smuko po glavnih, pa tudi številnih stranskih progah. Glavne proge so: Salomon, Nazionale Bassa in Tublat, pa še Nazionale Alta in Sauc, ki se odlikujeta po omamnih strminah, namenjenih bolj izkušenim smučarjem. Smučarskih šol se bodo razveselili tudi smučarji začetniki, ki bi se radi preizkusili v svojih prvih spustih. Zabava za najmlajše je zagotovljena na ograjenem igrišču, kjer so na voljo napihljiva igrala, snowtubing in pripomočki za sankanje in igre na snegu. Poleg ostalega se bodo letos, po zaslugi Združenja smučarskih učiteljev Furlanije Julijske krajine, ki je dalo pobudo z imenom Winx Magic Ski, otroci, ki se prvič vpisujejo v smučarski tečaj pri eni od akreditiranih smučarskih šol Furlanije Julijske krajine ali bližnje Sappade, lahko udeležili tekmovanja za izbor na regijski finale za Veliko nagrado najmlajših. Tekmovanje bo potekalo v sredo, 1. marca 2017 v Piancavallu, ko se bodo odvijale tekme v disciplinah alpskega smučanja, v smučarskih tekih in deskanju na snegu. V okviru prireditve Winx Magic Ski bodo imeli vsi otroci možnost, da se udeležijo različnih dejavnosti na temo junakinj Winxs.
Adrenalinski odvisniki bodo našli svoj raj na sankališču z bobom na tirnici, kjer je na voljo 1000 metrov hitrih sprintov, drznih spustov in nepozabnih ostrih zavojev, v snežnem parku snow Funk Park pa lahko ob pomoči mojstrov akrobacij na snegu tudi sami preizkusite svoje veščine na številnih strukturah.
Ljubitelji teka na smučeh bodo prišli na svoj račun v 26 kilometrov pripravljenih prog, ki se vijejo po čudovitem bukovem gozdu. Za nočni tek na smučeh se vsako sredo in petek zvečer prižgejo luči na 1600 metrov dolgem obroču.
PRIREDITVE
Piancavallo je tudi kraj, kjer se odvijajo številni pomembni dogodki in prireditve. V tej zimski sezone bo najpomembnejša prireditev svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, v programu od 23. februarja do 2. marca, kjer bodo lahko najbolj vešči alpski smučarji pomerili svoje moči z najboljšimi svetovnimi športniki: edinstvena priložnost za vse ljubitelje!
NASTANITVE
Tudi ostala turistična ponudba je na visoki ravni: kdor želi organizirati svoj oddih v Piancavallu, lahko poleg nastanitve v hotelih s tremi in štirimi zvezdicami izbira tudi v pestri ponudbi družabnega življenja, ki se odvija v več deset lokalih v naselju in šestih barih in kioskih z gostinsko ponudbo na smučiščih; želja po smučanju in po zabavi torej tu "sobivata" v popolnem sožitju.
DRUŽINSKA PONUDBA
Tudi letos je smučarska sezona v deželnih središčih namenjena družinam: otroci do starosti 10 let bodo smučali brezplačno vse leto!
Piancavallo. ©Promoturismo FVG
Piancavallo. ©Promoturismo FVG
Informacije na spletni strani www.promotur.org
X