';
Furlanija Julijska Krajina:
Svoboda v smučanju brez meja in stresa
Na pobočjih in v dolinah, potopljenih v gozdovih starodavnih jelk, ob zori ali ponoči, najdemo mnogo zimskih aktivnosti, ki jih ljubitelji gora lahko uživajo na smučiščih in gorskih centrih v Furlaniji Julijski krajini. Piancavallo, Forni di Sopra, Sauris, Ravascletto-Zoncolan, Trbiž in Sella Nevea nudijo široko paleto smučarskih in ne-smučarskih dejavnosti, vse usmerjeno k zabavi in navdušenju, predvsem pa smučarjem s prenovljenim »bonusom« po zelo ugodnih pogojih z istimi kartami omogoča uživanje v Sappadi ter Bovcu, ali s posebno vozovnico dodatno še v Nassfeld Pramollu. Poleg vsega pa ne pozabimo na skibus storitve, nespremenjene cene dnevnih in več-dnevne vozovnic ter brezplačnega smučanja za otroke do 10, ali starejše nad 75 let.
Svete Višarje pri Trbižu. ©Foto: Costerni Santuario
Zahvaljujoč 35% popustu na sezonske vozovnice (CARTAneve in Sci@sempre) in možnosti brezplačnega udejstvovanja otrok do 10 let, se bo leto 2017/2018 zapisalo kot družinsko leto. Cene več-dnevnih vozovnic ostajajo enake, kar potrjuje združitev predhodne in glavne sezone v eno zimsko sezono. Prav tako se ohranja ugodnost brezplačnega smučanja otrok do 10 in starejših nad 75 let. Ta pristop Furlaniji Julijski krajini omogoča, da se predstavlja kot konkurenčna zimska destinacija napram drugim igralcem v okolju.
Cene posvečene šolam s potrditvijo promocijske ponudbe ne-regijskim šolam v januarju (od 8. do 28.), tudi ostajajo nespremenjene s končnim ciljem od-sezonjenja ponudbe.
Smučarska vozovnica bo veljavna tudi izven regijskih smučišč in sicer na napravah smučišča Sappada (BL) in Bovca (Slovenija).
Tekom sezone bo imetnikom FVG kartice na voljo 25% popust za več-dnevne vozovnice.
To pa še ni vse!
Storitve skibus so bile za to sezono potrjene v vseh smučiščih. Storitve torej gostom, ki stanujejo v Piancavallu, Forni di Sopri, Arta Termah in vseh lokacijah v zgornjem Val Butu omogočajo preprost dostop do naprav. Poleg urbanih in med-mestnih povezav, ki zagotavljajo prevoz do smučišč, pa v Trbižu in Sella Nevei uvajajo tudi »Skibus vlak«. Če boste ob nakupu smučarskih vozovnic kot dokaz, da ste na smučišče prišli z javnim prevozom, pokazali uporabljeno vozovnico za vlak, vas čaka popust smučarskih kart. Trbiž je eno od italijanskih smučišč, do katerega lahko pristopite »peš«.
Na smučišču Zoncolan. ©Pentaphoto
Svež sneg na Sella Nevei. ©Pentaphoto
Več na: PromoTurismo FVG