';
Trbiž (Furlanija Julijska Krajina):
Promocija “smučajte ponoči”
Ena najlepših in najbolj zanimivih prog v Furlaniji Julijski Krajini, proga Di Prampero v Trbižu bo do 9. marca 2018 odprta ponoči ob torkih in petkih od 19:00 do 23:00.
Okolje Trbiža. ©Promoturismo FVG
Okolje Trbiža. ©Promoturismo FVG
Gondola Svetih Višarij bo smučarjem dovolila, da se preizkušajo na razburljivi Di Prampero progi od srednje postaje proti dolini, hkrati pa bo pohodnikom dopuščala možnost, da se vzpnejo do vrha in si privoščijo posebno večerjo v višavah.
Dve pomembni novosti sta cena vozovnice za pohodnike, ki lahko do vrha hriba pridejo s 50% popustom oziroma za 7€, ter za alpinistične smučarje, ki se lahko spustijo v dolino za pičlih 5€.
Trbiž je eden najpomembnejših smučarskih regij in gorskih centrov Furlanije Julijske Krajine. Obkoljen z Julijskimi Alpami je trbiški gozd s svojimi 24.000 hektarji največji državni gozd. Mesto, ki ima hkrati sodoben izgled in starodavno dušo se zaradi številnih tradicij splača temeljito odkrivati. Zaradi svoje lokacije ob meji regija predstavlja stičišče jezikov in kultur, kjer se srečajo Italija, Slovenija in Avstrija.
V Trbižu boste preživeli čudovite dni na snegu, bodisi ob dih jemajočih spustih s smučmi, s tekom na smučeh globoko v gozdovih ali v uživanju počasnega šarma okolja s krplji. V trbiški mednarodni šoli pasje vleke lahko spoznate nove štirinožne prijatelje in skupaj z njimi potujete vzdolž očarljivih s snegom pokritih poti.
Uživanje v Trbižu. ©Fabrice Gallina
Več na: PromoTurismo FVG