';
KANIN
Najvišje ležeče slovensko smučišče!
23. decembra 2016 so se ponovno zagnale naprave na najvišjem smučišču v Sloveniji. Sledila je uspešna poletna sezona, v kateri je smučišče postreglo s prvo novostjo, družinsko ferrato Via Prestreljenik, ki je bila zelo obiskana.
Promo video - KANIN. ©video: Mitja Legat - LegitFilms
V začetku zimske sezone 2017/18 je bilo vreme smučišču naklonjeno, saj so prvič v celotni zgodovini smučišča sezono začeli že 10. novembra. Tako je prve tri dni približno 700 smučarjev že uživalo na naravnem visokogorskem snegu in na soncu nad oblaki.
Smučar na Kaninu. ©Foto: Katja Pokorn
Krožno-kabinska žičnica Kanin. ©Foto: Katja Pokorn
Večina urejenih prog je primerna za bolj izkušene smučarje, vendar se tudi za začetnike najde primeren teren, odločite se lahko pa tudi za skupinski ali individualni tečaj, prilagojen vašim željam. Velja omeniti, da je povezano smuščišče Kanin-Sella Neva pravi raj za vse freeride in turne smučarje, saj ponuja ogromno možnosti za smučanje izven urjenih prog. Predvsem na senčnih pobočjih na italijanski strani so pogoji za freeride odlični, saj snežna odeja zdrži bolje in dlje. V primeru nepoznavanja terena in razmer ter vsem začetnikom priporočajo najem vodnika.
Na svoj račun pridejo seveda tudi nesmučarji, ki lahko ob skodelici kave ali kosilu v restavraciji Prestreljenik občudujejo panoramo Alp in celo Jadrana. Pogled s smučišča na morje je izredna redkost in to naredi Kanin poseben. Odličen ambient ponuja tudi »snežna plaža« najvišje ležečega slovenskega bara – Kanin Ski Bum bara, kjer lahko zleknjeni v ležalnik preprosto samo uživate v razgledih. Otrokom je na voljo poseben otroški meni v restavraciji Prestreljenik, razvedrijo pa se lahko v igralnem kotičku.
Na A postaji, ki je vstopna postaja krožno-kabinske žičnice, pa se nahaja okrepčevalnica Kaninske legende, kjer si lahko vzamete čas za jutranjo kavo pred smuko ali popoldanski prigrizek pred odhodom domov.
Trenutno je na Kaninu več kot 7 metrov snega, kar pomeni, da boste lahko smučali ves april in vse do 6. maja, ko se uradno zaključi zimska sezona. V kolikor bodo snežne razmere dopuščale smuko, bo Kanin obratoval tudi ob vikendih v maju. Italijanska Sella Nevea sezono zaključuje 25. aprila. Za Kanin - Sella Nevea že veljajo posezonske cene.
Zahod na Kaninu. ©Foto: Katja Pokorn
Smučar na strminah. ©Foto: Katja Pokorn
Več na: www.kanin.si