Sončno vreme in smučarske počitnice z odličnimi pogoji v družinski smučarski regiji Katschberg
Sneg je bolj bel na južnem delu glavne Alpske verige, na območju počitniške regije Katschberg. Razlog je preprost: snežni oblaki prinesejo sveže in bele padavine naravnost od bližnjega Sredozemskega morja do glavne verige Tauernskih Alp, kjer na meji med Salzburgom in Koroško na višini 1.150 m do 2.220 m leži turistična regija Katschberg. Človek po številu sončnih ur in po južnjaškem odnosu do življenja, družin in še posebej otrok, kar naredi počitnice bolj sproščene, hitro opazi, da se nahaja na sončni strani Alp.
Počitniška regija Katschberg je odlična zimska izbira zaradi jasne ureditve smučarskega območja. Najbolj številne so srednje-težke, nenavadno široke proge. Neposredna povezava do Ainecka je prava poslastica za tiste bolj izkušene, 10 kilometrov lahkih prog pa je namenjenih za manj izkušene smučarje. Prijazni zaposleni ob 16 vlečnih napravah in prilagodljivih tekočih trakovih otrokom pomagajo na vsakem koraku. Ne pozabimo pa še na most, na katerem so tudi tekoči trakovi, ki povezuje oba smučarska vrhova Tschaneck in Aineck.
V Katschbergu velja princip »ski-in & ski-out«, torej če prebivate na prelazu Katschberghöhe, prebivate direktno na smučišču. Zjutraj si takoj po zajtrku lahko tik ob hotelu nataknete smuči, in odsmučate! Tiste goste, ki se odločijo prebivati v hotelih v mestu Rennweg, ki je oddaljen šest kilometrov, pa do vznožja vsak dan pripelje in odpelje brezplačen smučarski avtobus. Mnogo izmed teh hotelov ima prostorna wellness območja in so posebej usmerjena v zadovoljevanje želja mladih družin z dodatnimi storitvam, kot so otroško varstvo, otroški kotički in otroški meniji.
• Jasno urejene smučarske poti s 16 napravami in 70 km optimalno pripravljenimi progami;
• »Ski-in & ski-out«: neposreden dostop do smučarskih prog na prelazu Katschberghöhe;
• Brezplačen smučarski avtobus od mesta Rennweg do prelaza Katschberghöhe;
• Katschijev otroški svet;
• Številna mesta za oddajanje smučarske opreme;
• 30 km zimskih pohodniških poti;
Pridite in doživite sončno vreme ter odlične snežne pogoje v počitniški regiji Katschberg tudi vi! www.kartschberg.de
X