KRANJSKA GORA
V Kranjski Gori in okoliških krajih vas pričakujejo živahna doživetja Julijskih Alp. Doživetij, ki jih želite preizkusiti tudi sami, je na pretek, od aktivnega preživljanja počitnic, do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Lahko odkrijete skrivnosti dobrega počutja v bogati wellness ponudbi, se udeležite poslovnih in družabnih srečanj ali pa z družino raziščete mistično preteklost Zgornjesavske doline. Tukaj vam res ne bo dolgčas.
Ostale aktivnosti, ki vam jih ponujajo doživetja pa so: poletno sankališče Besna Pehtapravljične dežele za otrokegolfrolanjejadralno padalstvoPlanica ZiplineFerata MojstranaProstor doživetij – Pobeg v bivak • panoramski prevoz s sedežnico Vitranc 1 • nordijska hoja • ribolovigralništvo, in še bi lahko naštevali.
Bela duša Kranjske Gore je alpsko smučanje. Raznolikost terenov ponujajo smučanje tako za začetnike kot za vrhunske smučarje. Za tiste, ki ljubijo pristen stik z naravo, je urejenih več kot 40 km tekaških prog, pod smučišči, mimo izvira Save, pod skakalnicami v Planici in naprej v Tamar.
Zgornjesavsko dolino si lahko ogledate tudi s turističnim avtobusom katerega namen je povezati kraje in turistične znamenitosti. Poleg športnih užitkov Kranjska Gora ponuja vrsto glasbenih in zabavnih prireditev, koncerte na prostem in v dvorani Vitranc ter sprostitev v centrih lepote v hotelih. Lahko pa izzovete srečo v obeh igralnicah.
Za vse ljubitelje kulture in zgodovine ponujamo obisk in ogled etnoloških muzejskih zbirk v Kajžnkovi hiši v Ratečah, Liznjekovi domačiji v Kranjski Gori, Pocarjevi domačiji v Zgornji Radovni ter Nordijskem centru Planica. Ljubitelje planin vabimo na obisk v Slovenski planinski muzej v Mojstrani, kjer predstavljamo bogato zgodovino slovenskega planinstva in gorništva, od prvega pristopa na Triglav do slovenskih odprav v Himalajo in dosežkov sodobnega alpinizma.
Kranjska Gora vam nudi številne možnosti prenočevanja od hotelov do privatnih namestitev v apartmajih in zasebnih sobah. Tisti, ki radi zaspite pod zvezdnim nebom, boste našli svoj prostor v kampu, pohodnike pa čaka toplo zavetje planinskih koč.
V Zgornjesavski dolini najdete pestro kulinarično ponudbo, ki sega od izbranih okusov sodobne kuhinje, ki sega od izbranih okusov sodobne kuhinje vse do tradicionalnih domačih jedi, narejenih po receptih naših babic. Gostinsko ponudbo v dolini uspešno dopolnjujejo domače gostilne, ki z družinsko tradicijo preko pristnih domačih jedi, ohranjajo okus domačnosti in značaj alpske pokrajine.
Domačini vas bodo sprejeli z odprtimi rokami in gostinci so sposobni zadovoljiti še tako zahtevne okuse.
Dobrodošli v Kranjski Gori! Več informacij na povezavi www.kranjska-gora.si.
X