MOKRINE: Poštene. Družinske. Raznolike.
Najbolj kulski zimski dopust za družino v južnih Alpah.
Pust smučarski dopust je kot lanski sneg. Dopustniška regija Mokrine-/Nassfeld-Preseško jezero/Pressegger See je povsem na novo osmislila zimski šport in s tem izpolnila želje sodobnih družin in presenetila s čarobnimi trenutki, ki zadenejo naravnost v srce. Uradni začetek sezone je bil 7. decembra 2016.
Ko je biti 'na snegu' bolj kul, kot biti na spletu. Ko je toliko za odkriti, da se starši lahko samo čudijo vzdržljivosti svojih otrok. Ko podmladek po strminah vijuga celo brezplačno. Najkasneje takrat postane jasno, da na srečo še obstajajo smučišča kot Mokrine, kjer si družine lahko privoščijo dopust za vso družino in hkrati zagotovljeno dobijo obilo raznolikosti in zabave.
Presenetljivo kulske
V Mokrinah vas na vsakem 'vogalu' pričakuje 30 sodobnih žičniških naprav in 110 kilometrov prog najbolje povezanega območja, posebni trenutki presenečenj, ki celo pri najbolj kulskih otrocih vzbudijo močna čustva. Namesto dolgočasne enoličnosti in vedno istega spuščanja in vzpenjanja 'po isti progi' lahko tu mladi zimski športniki svoj čas preživijo na pršiču v dih jemajočih območjih za prosti slog, na progah s smučarskim filmom testirajo svojo smučarsko hitrost ali se odpravijo v šolo Shred-School Friedla Kolarja, državnega prvaka in evropskega podprvaka v snežnem kanalu, po nekaj strokovnih namigov. Videoposnetke in fotografije prvih uspelih trikov lahko vsi artisti na dilcah zahvaljujoč brezžični povezavi po celem smučišču nemudoma delijo s svojimi prijatelji.
Začetnikom so v Mokrinah namenjene tri profesionalne smučarske šole, Miniklub BOBO®, trije varni otroški poligoni in seveda obilo zabave že za najmlajše. Takoj ko otroci že obvladajo prve 'zavoje', se odpravijo na turo odkrivanja. Po gozdnih poteh ob progi ali na zabavno progo – preprosto sledite informativnim tablam 'Nice surprise' in se razveselite dejstva, da boste med smučanjem lahko skozi otroške oči ponovno odkrili pravi občutek svobode!
Informacije o smučarskih šolah:
Ski School Nassfeld, Go-Vertical, Skischule Nassfeld.
Presenetljivo velikodušne
Ta 'družinski paket' na temo snega in pustolovščin je v počitniški regiji Mokrine-/Nassfeld-Preseško jezero/Pressegger See na voljo po presenetljivo nizki ceni. Zamislili so si celo vrsto akcij, ki bodo občutno razbremenile družinski proračun. Pod motom 'Nassfeld Ski surprise' Mokrine vsem otrokom do starosti deset let smučarski dopust celo podarijo. V času od 7. do 24. decembra 2016 ter od 7. do 21. januarja 2017 in 19. marca do 17. aprila 2017 je za vse otroke te starosti smučarska vozovnica na voljo brezplačno, brezplačno pa je tudi spanje v sobi staršev oz. starih staršev vključno z oskrbo. Pri paketu 'Nassfeld Ski Surprise' je v istem časovnem obdobju na voljo Otroški paket spremstva (smučarska oprema in smučarski tečaj) po ugodni ceni 29 evrov na dan. Prav tako se podaljša akcija 'Kids surprise', v okviru katere otroci pod deset let prejmejo vsako soboto tekom cele sezone dnevno smučarsko vozovnico po ceni deset evrov.
Več o velikodušnosti si preberite tukaj!
'Family Special' - otroci pod 10 let z brezplačno športno opremo
Za starše, ki želijo svojim otrokom omogočiti smučanje, s tem da ne želijo takoj kupiti nove smučarske opreme, je v Mokrinah še posebej dobro poskrbljeno. Tekom cele sezone namreč velja: če si oba starša izposodita smuči ali deske, otroci do 10 let enako storitev prejmejo brezplačno. Če eden od staršev koristi smučarsko izposojo, eden od otrok uživa v tej akciji. Poleg tega: za mlade goste pod 15 let s smučarsko vozovnico 'PREMIUM' izposoja opreme stane le en evro na dan. Obdobje veljavnosti: 7. december do 24. december in 19. marec do konca sezone, 17. aprila 2017. Več o teh ugodnostih si preberite tukaj!
Kötschach-Mauthen: pošteno in družinsko
Prav tako s pošteno cenovno ponudbo se predstavlja družinsko smučišče Vorhegg-Laas v kraju Kötschach-Mauthen. V okviru akcije 'Schneeflocke' otroci pod deset let, ki bivajo pri partnerskem ponudniku, od 6. januarja 2017 smučajo brezplačno. Vsi otroci starosti od deset do 15 let plačajo le šest evrov za dnevno vozovnico, s katero se lahko športno izživijo na treh vlečnicah in dvosedežnici. Poleg tega so tedensko za celo družino brezplačno na voljo lahke krpljarske ture. Več informacij tukaj!
Brezplačno smučanje v Weissbriachu
Družinsko smučišče Weissbriach, ki ga pogosto imenujejo ljubki 'mlajši brat' bližnjih Mokrin/Nassfeld, je pri varčevanju naredilo še korak dlje in ob nočitvi v partnerskih prenočiščih 'Ski for free' omogočilo brezplačno smuko že od prve nočitve naprej. S top cenami za smučarski tečaj in izposojo opreme bo družinsko zimsko veselje v tem majhnem, udobnem kraju, ki ohranja svoj vaški značaj, popolno. Družine smučišče cenijo predvsem zaradi njegove preglednosti. Starši imajo namreč tu odličen pregled – na najmlajše, ki s pomočjo čarobnega tepiha delajo svoje prve 'smučarske korake' na snegu, a tudi večje otroke, ki svoje kroge delajo na krožničkih in vlečnicah.
Več o tem na Skifahren-gratis in tukaj!
Pustite se presenetiti...


…prostranim in absolutno s snegom zagotovljenim 110 kilometrom prog, ki se v Mokrinah razprostirajo čez štiri gorske doline.

… raznoliki kulinariki, ki posamezniku dopušča, da v regiji okusno karva med tipično avstrijsko kuhinjo in italijanskimi 'užitki'.

… zimskim dnem v južnih Alpah, ki se zahvaljujoč obilju sončnih ur kažejo s svoje osupljivo sijoče, šarmantne in nezamenljive plati.
Stik za medije:
mag. Ingeborg Schnabl
NLW Tourismus Marketing GmbH
Wulfeniaplatz 1, 9620 Hermagor, Avstrija
Telefon: +43 4282 3131-313
e-pošta: ingeborg.schnabl@nlw.at
X