NASSFELD: Na sončni strani Alp
Spomladansko smučarsko veselje v Mokrinah/Nassfeldu:
Največja Alpska sončna terasa preseneča z južnjaškim pridihom in odličnim snegom.
Če želite združiti južnjaški šarm z več metri snega, je Nassfeld, največje Koroško smučišče, najboljša izbira: smučarsko veselje v spomladanskem soncu je dvakrat bolj zabavno. Zakaj? Ker se regija Nassfeld-Pressegger See bohoti z največ urami sonca v celotnih Alpah in se od 18. marca do 17. aprila spremeni v največjo sončno teraso.
Proge smučišča Nassfeld so polne presenečenj
Hladni zimi je še posebej enostavno obrniti hrbet prav na Nassfeldu, kjer na sončen dan gledate v čisto, modro nebo, medtem ko sedite na stolu iz baldahina in srkate hladno pijačo, ob vsem tem pa seveda uživate v zimskem športu na 110 km urejenih progah. Zima v južnih Alpah je osupljivo drugačna: svetla, sončna, bolj lahkotna, prijetna in raznolika. Idealno za vsakogar, ki preprosto ljubi sonce. Smučarji so navdušeni nad prostornostjo prog, količino sončnih ur in tudi nad raznolikostjo programa prog. Počitniška destinacija Nassfeld-Pressegger See je dobila naziv »najboljša v razredu« v vsej Avstriji.
S soncem v srcu
Obstaja razlog, da so ljudje na Nassfeldu po svoji naravi tako topli. Smučarski center na avstrijsko-italijanski meji se ponaša s 100 urami več sonca, kot na severnem delu Alp. To dokazujejo integrirani števci sončnih ur na progah.
Presežek sonca moramo primerno proslaviti. Iz tega razloga številni tematski bari na smučišču odprejo njihove senčnike in smučarski center spremenijo v največjo sončno teraso v Alpah: več kot 1.000 sončnih ležalnikov, pohištvo za sproščanje in baldahinski stoli za smučarske navdušence. V tem času center preseneča s še posebej privlačnimi in družinam prijaznimi počitniškimi paketi. To so zimske počitnice z dodanim faktorjem zabave. Več na sonne.nassfeld.at.
Od poznega zajtrka do aprés skija
Na počitniški destinaciji Nassfeld-Pressegger See so ob sončni smuki seveda zagotovljene tudi kulinarične dobrote: vsem je znano, da smučanje vzbuja tek, zato se počitnikarjem ponuja tipične regijske specialitete, ki jih pripravijo različni gostilničarji in tudi regojski Koroški proizvajalci -Genussland- po kočah in restavracijah na smučišču.
Dogodki: na Nassfeldu bo dogajalo
Konec sezone bo še posebej zanimiv ob vseh dogodkih, ki bodo organizirani: stalnica široke palete dogodkov v času »presenečenja sončnega smučanja« bo kreativnost in edinstvenost. Od zabave z vinom na snegu, do Snežnega golf pokala. Ena malenkost velja pri vseh dogodkih: ne pozabite na sončna očala!
Zvok vina: 18. marec 2017
Izvirni vzoki in neobičajno lokacija. Vinski sejem »Zvok vina« se preobrazi v zabavo na sengu. Najbolj nenavaden festival vina v Avstriji bo prvič uprizorjen na največjem Koroškem smučišču: sončno smučanje, avstrijska vina in kul DJ-ji. Kombinacija, iz izboljša pomladne občutke.
2. Full Metal Mountain
Od 27. marca do 2. aprila 2017! Letošnja sezona festivalov se začne že konec marca na Nassfeldu: gore se bodo tresle bo približno 3.000 težkih metalcev prispelo v smučarski center. Zgodba o najtežjih in najbolj glasnih evropskih počitnicah se nadaljuje z osupljivim ozadjem, zasneženimi Alpami: znani mednarodni bendi in seveda vse vrste zimskih športov. Več na www.full-metal-mountain.com.
Lov na pirhe ter smučarski-golf turnir v aprilu
»Nassfeldov smučarski-golf pokal« 17. aprila 2017 je odlična priložnost, da ljubitelji tega športa rečejo zbogom zimskemu času in pozdravijo poletno sezono. Tekmovalce čaka posebne vrste izziv, saj bodo najprej tekmovali v smučanju v dveh disciplinah, popoldne pa še z igro golfa z 9. luknjami.
Konec zime je za otroke barvito obdobje: med 9. in 15. aprilom 2017 bodo številna skrivališča napolnjena s presenečenji, treba pa jih bo najti na smučeh. Iskanje se bo splačalo.
Vse informacije o pomembnih točkah dogodkov lahko najdete na www.nassfeld.at/events
Pustite se presenetiti...

… z okusnimi kulinaričnimi priboljški, ki jih strežemo v 25 gorskih kočah;

… z odlično pripravljenimi progami, na katerih z lahko zarežete v sneg;

… s številnimi presenečenji ob progah – »aha« doživetja zagotovljena.
X