';
Vedno trenutek presenečenja pred vsemi:
Mokrine: presenetljivo in drugačno smučišče osveženo in velikodušno s "šesticami" vstopa v novo sezono
Eden avstrijskih top 10 smučarskih centrov, s 110 km dobro urejenih prog, 30 modernimi žičniškimi napravami, zanesljivim snegom zaradi primerne lokalne klime, 100 več urami sonca, kot severno od Alp, več presenetljivih dogodkov na in izven prog, kot tudi nepremagljiva kombinacija avstrijske udobnosti in italijanske spokojnosti – smučarski center Nassfeld/Mokrine omogoča, da srce vseh navdušencev zimskih športov od začetka sezone 7. decembra 2017 bije močneje in hitreje!
Gre za kratko zaporedje občutkov, ko prvi pogled iz kina v Mokrinah na globoko zasnežene gorske vršace Karnijskih in Gailtalskih Alp odpre vse čute. Trenutek, ko prvi zavoji po dobro urejenih progah sproži tisti »Še enkrat!« občutek. Vsi ti številni manjši trenutku presenečenj omogočajo, da je vsakdan v Mokrinah zelo poseben. Aha doživetja prinašajo nasmehe na obraze gostom in čakajo na prav vsakem vogalu največjega Koroškega smučišča. Bodisi naj bo to snežni park, proga »The Snake adventure«, hitrostna in Ski Movie proga, freeride območja, ali sončne točke – če ste pozorni in iščete »Nice surprise« informacijske table, lahko izkušate zimski šport s presenetljivo kulske in srčne plati!
19 milijonov evrov za snežno zanesljivost, udobje in hotelske izkušnje
Poleg številnih »posebnih učinkov« Mokrine svojim gostom zagotavljajo več udobja in varnosti. Vsega skupaj je bilo vloženih 19 milijonov evrov za izboljšanje infrastrukture za zimsko sezono 2017/18. Na področju žičniških naprav je bil podan poudarek na podaljšanju in izboljšanju prog, kot tudi povečanju in optimizaciji infrastrukture ustvarjanja umetnega snega ter novih teptalcev in urejevalcev prog. Novo med progami pri »Rudnigsattelbahnu« je posebna tekmovalna in vadbena proga, katero lahko rezervirajo in uporabljajo smučarski klubi. Spodnji del Millenium Express gondole preseneča z novim začetniškim vadbenim območjem, vključno s čarobno preprogo, vlečno vrvjo in novo stavbo šole smučanja. Nordijski kompetenčni center v Tröpolachu s snegom prekritimi tekaškimi stezami in laserskim biatlon objektov je bil optimiziran za privržence nežnejših zimskih športov.
Kakovostne investicije in konverzije hotelov zagotavljajo, da hotelske in turistične nastanitve dosegajo najvišje zahteve gostov. Franz FERDINAND hotel (prej CUBE Nassfeld) je na primer doživel celostno preobrazbo in je bil spremenjen v stilski hotel z novimi sobami, notranjo igralnico, plezalno steno in tudi restavracijo, bar ter nočni klub. Hotel “Wulfenia – adults only” na Sonnenalpe Nassfeld regiji preseneča z novimi programi in tri-nadstropno Fix & Foxi aktivno igralnico, imenovano Casa Cravallo, prav tako pa Hotel Gartnerkofel s kapaciteto 600 m2. Povečalo se je število sončnih teras in après ski barov, kar le poudarja progresiven karakter Mokrin kot največjo sončno teraso v Alpah.
Začetek sezone z zabavno šestico
“6 na progi” je v Mokrinah ponovno moto od pričetka sezone do 23. decembra 2017. Ime samo po sebi pove vse, številni zabavni promocijski dogodki pa zagotavljajo obilo zabave. Če v tem obdobju presmučate “Route 66” imate priložnost osvojiti 6-dnevno TOP SKI PASS. Kaj še lahko osvojite in odkrijete? Obiščite 6aufderpiste in se pripravite, da boste presenečeni.
Odlične ponudbe bodo poskrbele, da boste v pravem vzdušju za svež pršič v Mokrinah. Kdor rezervira 3 nočitve s polpenzionom in 2-dnevno TOP SKI vozovnico do 23. decembra 2017, plača le 177,00 EUR namesto 230,00 EUR.
Vikend šestih: Smučanje in zabava 14. – 17.12.2017
Velika sreča – velika nagrada. To je moto promocije „6 na progi“ 15. in 16. decembra 2017. Če se boste v tem času znašli na naših progah, se morate ustaviti pri Trögl Skiplatz in poskusiti srečo s »6 velikanskimi kockami«, Glavna nagrada prinaša 2-dnevno nočitev za dve osebi in 2-dnevno TOP SKI vozovnico. Z nekaj sreče pa lahko tudi pijete in jeste brezplačno. Ko srečate naše "Surprise Guyse" in punce, in si upate z njimi staviti, dobite brezplačno pijačo če vržete 6 in brezplačno hrano če vržete 2x šest.
Ekspresni servis smuči in desk na začetku sezone
Ob zgornji postaji Millennium Express gondola vas na Kofelplatz Madritsche v Kofelcentru čaka avstrijski najhitrejši servis smuči in desk. Z najnižjimi cenami v Alpah, bo vaša oprema pripravljena za smuko že v manj kot 10. minutah – z drugimi besedami, hitreje kot lahko popijete jutranjo kavo v Kofelam café baru. In to do 23. decembra 2017 celo brezplačno za imetnike polnih dnevnih ali premijskih vozovnic! Za tem servis stane dostopnih 8,00 EUR.
Presenetljivo velikodušno za družine in otroke
Nassfeld/Mokrine nudijo številna presenečenja tudi družinam, kar bo zimski dopust spremenilo v parvo ugodje. Do 23. decembra 2017 pod motom “Nassfeld Ski Surprise” otroci do 10 let smučajo brezplačno, prav tako spijo in so deležni penzionskih ugodnosti brezplačno, če sobo delijo s starši. Dodatno lahko v tem obdobju vnaprej rezervirate otroški paket ugodja (smučarska oprema in šola) za posebno ceno 30,00 EUR na dan.
Dobrodošlo presenečenje za denarnico mladih družin predstavlja tudi promocija “Kids surprise”, kjer otroci vsako soboto v sezoni dobijo celodnevno vozovnico za le 10,00 EUR.
www.nassfeld.at/pauschalen
Družinska smučišča Weissbriach / Gitschal in Kötschach-Mauthen
Bližnje smučišče Weissbriach / Gitschtal je popolno za družine, ki imajo na začetku rade nekaj več miru. Smučanje tu je brezplačno za goste, ki ostanejo vsaj eno noč. Apartma za dva je možno rezervirati že za 51,00 EUR, in to vključuje vozovnice. To smučišče vključuje 4 km prog, vadbeno področje z otroško vlečnico čarobno preprogo in sidrno vlečnico – majhno, ampak lepo! Gostje, ki želijo raznolikost, se lahko brezplačno peljejo s smučarskim avtobusom, ki jih pripelje do Mokrin v le 20 minutah. Počitnikarji, ki želijo vsak dan smučati na drugih progah, lahko koristijo »Ski Hupfn« ponudbo za Kötschach-Mauthen smučišče. To pomeni: 6 smučišč, 7 noči s polpenzionom, vključno s smučarsko karte, smučarskim vodičem in transferji od 834,00 EUR. Vse informacije so na voljo na www.nassfeld.at/koemau, www.nassfeld.at/gitschtal in www.skifahren-gratis.at.
»Surprise Guys« na progi
Z nekaj sreče boste letos v Mokrinah ponovno naleteli na »Surprise Guyse« ali "Surprise Girls", ki bodo skozi celotno sezono goste presenečali z »Nice Surprises«, kot so povabilo na servis smuči, pijača za ogrevanje ali poseben balzam za ustnice, pripravljene na poljubljanje! Od »Angelov prog« lahko pričakujete veliko manjših dobrot.
Izziv Mokrin – odličen način pridobitve kul posnetkov
Če iščete hitrost, zabavo in raznolikost, se morate udeležiti posebnega izziva. Za tiste, ki bi se radi dokazali, je pripravljenih 13 postaj z značkami, ki jih je potrebno osvojiti, vključno s spustom po pustolovski »The Snake« progi, progo veleslaloma na »Zweikofel-Abfahrt« progi, tekmovanjem po hitrostni progi »Schnittlauchkofel-Abfahrt«, ali smešno spominsko fotografijo pri kinu Nassfeld. Vsi udeleženci bodo sodelovali pri nagradnem žrebanju, kjer lahko dobijo dnevne ali sezonske vozovnice, ali pa posebno nagrado – smučarsko čelado z dizajnom Mokrin.
Več na www.nassfeld.at/challenge.
Ampak ni važno, če dobite nagrado ali ne. Glavno je naslednje sporočilo: Deljena zabava je dvojna zabava! Kajti pri večini postaj avtomatično nabirate osebne akcijske filme, slike tekmovanj in spominske slike z nepozabnimi gorskimi pogledi v ozadju, kar lahko delite s prijatelji.
Kar se tiče spletnih rešitev, je v Mokrinah ključnega pomena servis. Samo en vpis je potreben, da hitro in brezplačno prejmete WIFI Hotspot dostop na 20 lokacijah po smučišču. Poleg tega glede na lokacijo prejemate aktualne in lokacijsko-pomembne informacije, ki vključujejo nasvete o postajah, dogodkih ali bližnjih točkah srečanja za tiste, ki iščejo nekaj posebnega.
Ključni dogodki
26. in 27. januarja 2018 bo potekalo najdaljše smučarsko tekmovanje na svetu, ki se razteza na 25,6 km progah in v skupni višinski razliki 6.000 m, treba pa ga je prevoziti v eni rundi. Full Metal Mountain glasbeni festival bo ponovno premikal gore od 2. do 8. aprila 2018, tokrat že tretjič – Nassfeld zna organizirati res izredne zabave in dogodke. Koledar dogodkov je napolnjen z mnogimi drugimi vrhunci, kot so »Sount of Wine«, najbolj nenavaden avstrijski vinski sejem 24. marca 2018, ali razni gurmanski promocijski dogodki po največji sončni terasi Alp.
Letos Nassfeld preseneča z…


... »Surprise guysi«, ki gostom dan posladkajo z majhnimi darilci!

... raznoliko kulinariko, ki posamezniku doopušča, da po regiji okusno preskakuje med tipično avstrijsko kuhinjo, regijskimi specialitetami in italijanskim »užitkom«.

... sončnimi točkami, ki dokazujejo, da v Mokrinah sonce v povprečju sije 100 ur več kot severneje v Alpah.
Stik za medije:
mag. Ingeborg Schnabl
NLW Tourismus Marketing GmbH
Wulfeniaplatz 1, 9620 Hermagor, Avstrija
Telefon: +43 4282 3131-313
e-pošta: ingeborg.schnabl@nlw.at