Vse novice
...

Nassfeld začel sezono 7. decembra

Snežni telefon 5. december 2023

Z novimi investicijami v električno učinkovitost Nassfeld ponovno začenja sezono že 7. decembra. Kaj vse je novega, kaj lahko pričakujete, in zakaj obiskati Nassfeld?

Ski center Nassfeld je začel smučarsko sezono 7. decembra! S 110 kilometri zanesljivih prog in 30 vlečnicami, ki so najbolje ocenjene na različnih portalih ter vedno med desetimi najboljšimi smučišči v Avstriji. Tisti, ki pridejo v Nassfeld, največjem smučišču v Koroški, že na začetku sezone resnično uživajo v svojih osebnih trenutkih sreče._

Nassfeld oz. po slovensko Mokrine v celoti opravičuje svoje ime kot najbolj zanesljivo smučišče v Koroški regiji. Odlični snežni pogoji omogočajo začetek zimske sezone pravočasno, 7. decembra 2023. Vredno je pogledati spletne kamere www.nassfeld.at/webcams v zasneženih Karnijskih Alpah.

Nassfeld se osredotoča na energetsko učinkovitost in zaščito podnebja

Nassfeld vlaga 7 milijonov evrov v varčevanje z energijo ali energijsko učinkovito tehnologijo, večjo hitrost na blagajnah za smučarske vozovnice (avtomati) in še večjo zanesljivost snega z nakupom ali zamenjavo najnovejše generacije opreme za urejanje prog (vključno z meritvijo debeline snega s pomočjo GPS-a) za energetsko varčno urejanje prog. Poleg tega 460 sodobnih topov za umetni sneg že vrsto let prispeva k temu, da se lahko s 20% manjšo porabo energije in 30% večjo močjo zagotovi popolno pokritost glavnih prog v 5-6 dneh z zmanjšano porabo energije.

slika Source: Nassfeld

Obstaja tudi velik potencial za trajnostno delovanje smučišča v proizvodnji električne energije iz obnovljivih virov energije. Zato 100% električne energije, ki se uporablja za delovanje smučišča na Nassfeldu, prihaja iz obnovljivih virov energije.

Nassfeld in odgovornost do prebivalstva in delovne sile v regiji

Resno jemati trajnost pomeni tudi delovati družbeno odgovorno, so prepričani v regiji. Okoli 800 podjetij iz vseh panog turizma, pa tudi številni dobavitelji, obrtniška in proizvodna podjetja, ki tudi posredno preživljajo s turizmom, so v celoti ali delno odvisni od smučišča, ki ostane odprto. Okoli 1.300 družin (skupno približno 3.000 ljudi), ki zaradi zimskih športov najdejo zaposlitev in dom v regiji, so prizadete. Vprašanje ostaja: "Kaj bi se zgodilo s temi lokalnimi družinami in zaposlenimi, če smučišče ne bi več obstajalo kot gonilna gospodarska sila?" - Christian Krisper, član upravnega odbora družbe Bergbahnen Nassfeld Pramollo AG, in Christopher Gruber, direktor turistične regije, soglašata, da so odgovori in predlogi rešitev, zlasti od kritikov, več kot dobrodošli.

slika Source: Nassfeld

Share this article