Vse novice
...

Stičišče sonca, snega in ogromnih prog

Snežni telefon 5. december 2023

Za Nassfeld oz. po slovensko Mokrine, s skupno 110 kilometri prog, 30 napravami in odlično kulinarično ponudbo predstavljamo kaj vse, poleg samega smučanja, lahko počnete na tej destinaciji.

SONČNI SMUČARSKI SVET. Prostoren. Športen. Presenetljiv.

Največje in najbolj sončno smučišče v Koroški navdušuje s 110 kilometri prog, 30 sodobnimi vlečnicami, vel kot 100 urami sonca v primerjavi z ostalimi Severnimi Alpami. Mokrine so prvo smučišče, ki se običajno sooča z obilnimi snežnimi padavinami jadranskega ciklona._

To so dimenzije, ki impresionirajo in so Nassfeld že nekaj časa uvrstile med deset najboljših smučišč v Avstriji: mreža 110 kilometrov modrih, rdečih in črnih prog se razteza po štirih visokih dolinah. To zagotavlja raznolikost in obsežnost, ki sta na Koroškem edinstveni. Številne točke dostopa do smučišča in 30 vlečnic zagotavljajo zimskim športnikom hitro vzpenjanje do naslednjega spusta. Zahvaljujoč rednim jadranskim ciklonom in 460 sodobnim sistemom za izdelavo snega velja Nassfeld za 100% zanesljivega glede na sneg.

Da bi razumeli, zakaj ima Sončni smučarski svet takšno fascinacijo za ljubitelje zimskih športov, je treba pogledati tudi "mehke veščine" smučišča: Eden najbolj očitnih znakov Nassfelda je njegova sončna "narava". Povprečno je 100 ur več sončne svetlobe kot na severni strani Alp, kar postavlja vrhunsko srečo v poseben svetlobni okvir. Poleg tega bližina Italije destinacijo naredi za vroč nasvet za tiste, ki želijo uživati tudi v italijanskem načinu življenja in sredozemski kuhinji pozimi. Nazadnje pa naselje brbota z "lepimi presenečenji". Ali gre za dirke Ski Movie, najdaljšo osvetljeno progo v Alpah, neskončno vrsto ležalnikov, ki vabijo k uživanju v panorami ali prijazne "Buddye", ki gostom pomagajo z nasveti - mnoga, navidezno majhna dejanja, naredijo Nassfeld za posebno destinacijo za zimske športe.

Velik paket družinske sreče.

Za družine so Mokrine pravi zimski pustolovski park, ki obljublja eno stvar: zabavo! Najmlajši otroci se odpravijo na odkrivanje v varnih otroških območjih. Vsi, ki že obvladajo smučati, imajo radi "Snake" progo - kombinacijo prog, fun parka in prečenja skozi gozd prek valov, skokov in naklonjenih zavojev. Na ograjenih dirkah SkiMovie ali vzporednih progah se lahko resno spustite navzdol in si ogledate video svoje divje vožnje skozi vratca. Zahvaljujoč kicker liniji, public liniji in začetniški liniji ter škatlam, ročicam in stenam, snow park ponuja nekaj za različne stopnje spretnosti. Poleg tega pravi okretni profesionalci vsako nedeljo na brezplačni ShredSchool pokažejo svoje trike.

Hitreje. Dlje. Širše.

Športni smučarji bodo prav tako navdušeni nad Nassfeldom. 110 kilometrov XXL prog v modri, rdeči in črni barvi naredijo Mokrine eno izmed najbolj raznolikih smučišč na sončni strani Alp. Dodatno široke proge omogočajo prostor za rezanje zavojev v XXL radiju in so vedno dobro urejene zaradi nočnega maratona gorskega centra. Kaj pa »izven prog«? Heliskiing: ljubitelji prostega smučanja se lahko prepustijo najvišjemu razredu smučanja na powderju na italijanski strani smučišča. Ne bi moglo biti večjega občutka svobode! Impresivne proge s pršičem so dostopne že po kratkih vzponih ali čez kratke proge za smučanje na dolge proge.

Kjer je smučanje čisti užitek.

Neposredna bližina Italije zagotavlja edinstven "mikroklime" kulinaričnih užitkov na Nassfeldu. 24 udobnih smučarskih koč in restavracij ob progah ponujajo razburljivo mešanico lokalnih dobrot in sredozemskih poslastic. Na avstrijski strani je poudarek na specialitetah regionalne proizvodnje in avtentičnih trenutkih užitka. Le en spust stran vas originalni italijanski ristoranti vabijo, da uživate v pici, testeninah, okusnih morskih sadežih ali svežih ribah iz Jadranskega morja.

Največja sončna terasa v Alpah.

Nassfeld se ponaša z okoli 850 urami sonca v povprečni zimi. Kot največja sončna terasa v Alpah smučišče oddaja sproščeno vzdušje. V smučarskih barih povsod poženejo senčniki, na terasi je postavljenih neskončno število ležalnikov in na plažnih stolov, ki omogočajo pogled na Julijske, Karnijske in Gailtalske Alpe, jih lahko najdemo tudi neposredno ob progah.

Aktivna raznolikost stran od prog.

Kdor je že odkljukal smučanje, deskanje na snegu, prosti slog in sončenje na svojem seznamu "moraš poskusiti", se lahko veseli "prostega programa" v Mokrinah. Stran od prog, ljubitelji zimskih športov najdejo nedotaknjeno idilo narave, ki jih vabi na turno smučanje ali pohodništvo s krpljami.

Smučarski tekači bodo našli 190 kilometrov urejenih (visokogorskih) prog na območju Mokrin, v dolini Gailtal, dolini Gitschtal in dolini Lesachtal ter ob jezeru Weissensee. Bodisi klasično, drsalno ali v pripravi za naslednji biatlon - proge lahko uporabljate v vsaki različici.

Bližnje jezero Weissensee vsako leto privabi ljubitelje zimskih športov vseh starosti in se spremeni v največje naravno drsališče v Evropi. Za uživanje v pravi svobodi potrebujete le par ostrih robov, rokavice in nekaj dobrega ravnotežja.

Tudi vedno zabavno: vesel spust na sankah. Šestkratno sankanje - podnevi in ponoči - je na voljo ljubiteljem zimske zabave v regiji Nassfeld-Pressegger See.

Po pestrem dnevu je prava radost vrniti se v svet toplote, vode in miru. Številne nastanitve ponujajo alpske wellness ustanove, kjer se lahko čudovito sprostite!

slika Source: Nassfeld

slika Source: Nassfeld

Share this article