Vse novice
...

Zakaj bi morali obiskati smučišče Bad Kleinkirchheim

Snežni telefon 5. december 2023

Pri Snežnem telefonu radi raziskujemo proge zunaj Slovenije prav toliko kot v Sloveniji. V tem članku boste prebrali podrobne informacije, zakaj radi obiskujemo Bad Kleinkirchheim, in zakaj menimo, da bi to morali storiti tudi vi.

Da ohranimo preglednost, si poglejmo hitro povzetek ponudbe v Bad Kleinkirchheim:

  • Več kot 100 km prog: primerno tako za družine kot tudi za izkušene smučarje,
  • 24 vlečnic in žičnic za enostavno povezavo po celotnem smučišču,
  • 23 izjemno udobnih planinskih koč, ki ponujajo svežo in tradicionalno hrano
  • 4 izjemno dobro vodene smučarske in deskerske šole za vse ravni znanja
  • 4 lokacije za najem smučarske opreme
  • (Brezplačni) smučarski/spa avtobusi in
  • Veliko dejavnosti, kot so sankanje, smučanje na smučeh, pohodništvo po snegu, drsanje, vožnje s saneh.

slika Source: Facebook Bad Kleinkirchheim

Razdalja in lokacija Bad Kleinkirchheim je na primer le 1 uro 30 minut vožnje od Ljubljane in slabo stran od naše severne meje. Enostaven dostop zagotavlja hitro in priročno potovanje, kar ga naredi idealno destinacijo za spontan zimski pobeg.

Proge za vse ravni znanja

S preko 100 kilometri popolnoma urejenih prog ponuja letovišče raznolika terena primerna za smučarje in deskarje vseh stopenj znanja. Poleg tega je Bad Kleinkirchheim znan po svojih dobro vzdrževanih progah in razmerah, in sicer 11 kilometrov modrih prog, 84 kilometrov rdečih prog, 8 kilometrov črnih prog. Letovišče ima tudi 8 km sneženih tekaških prog in več kot 60 km zimskih pohodniških poti skozi okoliško pokrajino.

Žičnice, vlečnice in druga infrastruktura

Smučišče ima 24 vlečnih sistemov (4x gondolskih, 8x sedežnih, 12x vlečnic), ki optimalno povezujejo široko smučišče na vseh ključnih točkah. Obstaja dirkalna proga s časovnim sledilnikom, da izzovete svoje prijatelje in družino. Smučišče ima 22 udobnih koč s okusno tradicionalno hrano. Razširjen Snowpark, kjer se prebijate skozi številne ovire in izzive, ki so zabavni za mlade in stare. Lahko se podate na sankanje, obstaja enostavna proga za otroke, naravna proga za sankanje, posebna proga s snegom od glavne postaje do doline Kaiserburgbahn za še eno edinstveno doživetje. Res je preveč, da bi omenjali. Kmalu bomo prišli do hotelov, vendar je smučarsko-termalni avtobus brezplačen in vozi neprekinjeno od 09:00 - 18:00.

slika Source: Facebook Bad Kleinkirchheim

Smučarske šole in zasebne ure

Za vse starosti (od 3 let dalje) se lahko prijavite na smučarske ali deskerske tečaje. Zaradi širokega obsega prog in pokritosti je Bad Kleinkirchheim idealna lokacija za vadbo prvih zavojev ali izboljšanje svojih veščin. Smučarske šole so razporejene po celotnem območju, vključno z Bachom, St. Oswaldom in neposredno pri dolini Kaiserburg v očarljivem mestu Bad Kleinkirchheim. Za tiste, ki iščejo bolj osebno izkušnjo, so na voljo tudi zasebne ure, ki omogočajo visoko usposobljenim smučarskim inštruktorjem, da se prilagodijo vašim posebnim zahtevam, se prilagajajo vašim željam in ravni znanja.

Smučarska šola Brunner - v dolini Kaiserburg > +43 676 4303603

Smučarska in športna šola Krainer-Wulschnig - v dolini Kaiserburg > za stik: +43/(0)4240/555 - 600

Smučarska in športna šola Krainer - v Bad Kleinkirchheim - Bachu (blizu hotela Kärntnerhof) > +43 4240 710

Smučarska in športna šola Wulschnig - v biosfernem rezervatu St. Oswald > +43 (0)4240 / 555

Najem

Opremo za smučanje lahko enostavno najamete, vključno s čeladami, smučmi, snowboardi ter smučarskimi ali deskarskimi čevlji. Ali ste na smučišču prvič ali izkušen smučar, najem opreme ponuja priročnost in prilagodljivost. Poleg tega je odličen način za preizkus najnovejše opreme brez obveznosti nakupa. Da bi zagotovili svoje mesto na smučišču, vam svetujemo, da svojo opremo rezervirate vnaprej. Prav tako lahko rezervirate tečaje vnaprej ali to storite neposredno na kraju samem pri izbrani smučarski šoli. Tako lahko poenostavite svoj prihod in maksimirate svoj čas na čudovitih pobočjih Bad Kleinkirchheima.

Namestitve in bivanje

Bad Kleinkirchheim je izjemno priljubljen tako med zimsko kot poletno sezono. Zato so na voljo številni termalni in Spa kompleksi, zimski športni hoteli in udobne gostišče vse sezonsko. Lahko si ogledate uradno spletno stran Bad Kleinkirchheima ali najdete primerno namestitev, ki ustreza vašim potrebam in družbi, na primer na booking.com. Naš nasvet: Rezervirajte vnaprej, preverite, ali lokacija namestitve ustreza vašemu načrtu, in pravočasno zagotovite svoje mesto.

slika Source: Facebook Bad Kleinkirchheim

Dogodki

Zimska sezona v Bad Kleinkirchheimu ni le o smučanju; gre za praznovanje kulture in tradicije. Letovišče organizira različne dogodke in praznovanja skozi celotno sezono, ki zagotavljajo zabavo za obiskovalce vseh starosti. Od tekem v zimskih športih do živahnih festivalskih dogodkov v vasi, vedno se nekaj dogaja, kar dodaja dodatno plast vzdušja v vašo smučarsko pobeg. Preverite njihov trenutni zimski "Kirchheim Advent", kjer je vsak drugi dan načrtovan zabaven dogodek.

slika Source: Facebook Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim dosega popolno ravnotežje med kakovostjo in dostopnostjo. Letovišče ponuja (kot smo že omenili) različne možnosti namestitve, od udobnih gostišč do luksuznih hotelov, ki ustrezajo različnim proračunom. Poleg tega dobro vzdrževane proge, sodobne ustanove in izjemne storitve naredijo Bad Kleinkirchheim destinacijo, kjer dobite odlično vrednost za svoj denar. Navedli smo najpogostejše smučarske vozovnice in cene v našem poznavanju. Seveda obstajajo številne možnosti za vozovnice po urniku in druge posebne ponudbe. Vedno preverite najnovejše cene in pogoje na www.petrol-ski.si.

Share this article